Waarom kiezen voor een huisdierenverzekering?

Our Blog
assurance chien et chat + Vétérinaire examinant chien et chat. Chiot et chaton chez le vétérinaire. Animal clinic. Pet check up and vaccination. Health care for dogs and cats.

Hij maakt integraal deel uit van je familie

Je hond of kat is een volwaardig lid van je huishouden. Het is dus niet meer dan normaal dat je je zorgen maakt over zijn gezondheid. En als het niet goed gaat met je huisdier, gaat het ook niet goed met jou.

Behandeling kan erg duur zijn

Dankzij de steeds geavanceerdere zorg leven onze huisdieren langer en gezonder. Een bezoek aan de dierenarts kan echter duurder zijn dan een medisch consult, omdat er geen onderlinge verzekering voor huisdieren is, tenzij je een huisdierenverzekering afsluit. In tegenstelling tot menselijke zorg is er geen INAMI-schaal voor diergeneeskundige zorg. Dierenartsen bepalen hun eigen tarieven.

Als het gaat om medische kosten, een ziekenhuisopname of een operatie, is er geen onderlinge verzekering zoals bij mensen. De kosten kunnen dus snel oplopen. Je betaalt de volledige prijs aan de dierenarts, inclusief btw, socialezekerheidsbijdragen, inkomstenbelasting, honoraria en de kosten van medicijnen en apparatuur. Daarom is het afsluiten van een ziektekostenverzekering voor je kat of hond geen overbodige luxe. Bovendien kunnen de prijzen per dierenarts sterk verschillen.

Voorbeelden van medische kosten voor uw hond bij een ongeval of ziekte

  • Wandelen in het bos: je hond verwondt zichzelf door met zijn poot vast te komen zitten in een hek - 65 € : Dierenartsconsult, bloedonderzoek, behandeling, vitamine-injecties.
  • Botbreuk of verstuiking - 45 € : Dierenartsconsult, ontstekingsremmende injectie, röntgenfoto's.
  • Castratie – 100 à 150 €
  • Oorontsteking: je hond krabt en huilt - 93 € : Consultatie, antibiotica, injecties en vaccinaties.
  • Insectenbeet - 45 € : Consult en behandeling.
  • Maagpijn: opgezette buik gediagnosticeerd door de dierenarts - 320 € : Consultatie, operatie onder algehele narcose, 3 dagen verblijf in de kliniek.

Zorg ervoor dat hij in goede gezondheid verkeert, dan is het te laat.

Om verzekerd te zijn bij een huisdierenverzekeraar moet je hond of kat in goede gezondheid verkeren. Wacht niet met het afsluiten van een verzekering tot je hond of kat ziek wordt of een ongeluk krijgt, want dan is het te laat en moet je voor de kosten opdraaien.

Vergoeding tot 90% van je dierenartskosten

Vraag vandaag nog uw offerte aan: https://tamins.be/famille-animaux/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NL
×